Terug naar overzicht
± 0 min

Vacature programmamedewerker Steunouder

Stichting Steunouder Nederland zoekt een ervaren ZZp-er die gemeenten en lokale organisaties werft om de werkwijze van Steunouder te gaan uitvoeren, en steunoudercoördinatoren helpt om de werkwijze van Steunouder op te starten.

Steunouders zijn getrainde vrijwilligers die met een zekere regelmaat een kind opvangen van ouders in een kwetsbare situatie, die niet op hun eigen netwerk kunnen terugvallen. Steunouder biedt het kind een aanvullend “thuis” en ontlast daarmee de ouder waardoor hun draagkracht vergroot.

Steunouder Nederland is netwerkorganisatie die zich inzet voor voldoende steun voor elke ouder. Dit bereiken we door het opzetten van de werkwijze Steunouder binnen het sociaal domein van zoveel mogelijk gemeenten. We gaan de samenwerking aan met gemeenten of welzijnsorganisaties die binnen die gemeenten actief zijn. Elke deelnemende gemeente heeft één of meer steunoudercoördinatoren die we ondersteunen bij de opstart en implementatie.

Met een landelijk platform bieden we de mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen. We bewaken de kwaliteit van de uitvoering en ontwikkelen de werkwijze Steunouder door. Steunouder wordt nu uitgevoerd in 15 gemeenten door 12 professionele (welzijns)organisaties. De deelname aan het groeiprogramma van het Oranje Fonds biedt ons extra ruimte om ambitieus te groeien en meer ouders en kinderen van Steunouder te laten profiteren.

Enthousiast?

Wij komen graag in contact met enthousiaste ondernemers die Steunouder met ons willen uitrollen.

Wat houdt het werk in?

Je werkt nauw samen met Maria Wassink, directeur van Steunouder Nederland en initiatiefnemer.

Jouw taken zijn:

  • Het werven van gemeenten
  • Het werven van organisaties die Steunouder kunnen uitvoeren
  • Het coachen van steunoudercoördinatoren bij het opstarten en uitvoeren van Steunouder

Wat bieden wij jou?

We bieden de mogelijkheid je te profileren als sociaal ondernemer. Steunouder betaalt je per geworven gemeente en voor het coachen van startende organisaties.

Wat vragen we?

  • Hart voor Steunouder, affiniteit met vrijwillige inzet/informele zorg, kinderen en ouders
  • Ervaring met acquisitie
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Tenminste een afgeronde HBO-opleiding
  • Bij voorkeur een netwerk bij gemeenten en dienstverlenende organisaties

Heb je zin om met ons mee te werken? Heb je de passie om te zorgen dat in meer gemeenten kinderen en ouders gebruik kunnen maken van een steunouder? Dan komen we graag met je in contact. Stuur je motivatiebrief en CV voor 16 april naar info@steunouder.nl t.a.v. Maria Wassink

Wil je meer informatie?

Kijk op www.steunouder.nl of neem contact op met Maria Wassink, 06 1807 2623