Terug naar overzicht
± 2 min

Vacature: Communicatiemedewerker

Steunouder NL is op zoek naar een communicatiemedewerker! Als communicatiemedewerker ga jij helpen de zichtbaarheid van Steunouder te verbeteren. Jouw activiteiten richten zich op het breder bekend maken van onze werkwijze Steunouder bij potentiële steunouders, ouders die gebruik kunnen maken van steunouders, gemeenten, sociaalwerkorganisaties en alle andere betrokkenen. We verwachten ook van de communicatiemedewerker dat zij/hij niet alleen maar uitvoert maar ook zelf met ideeën komt hoe we de verschillende doelgroepen nog beter kunnen bereiken en die ideeën vervolgens ook ten uitvoer te brengen!

Wat zijn steunouders?

Steunouders zijn getrainde vrijwilligers die met een zekere regelmaat een kind opvangen van ouders in een kwetsbare situatie, die niet op hun eigen netwerk kunnen terugvallen. Steunouder biedt het kind een aanvullend “thuis” en ontlast daarmee de ouder waardoor hun draagkracht vergroot en zwaardere zorg wordt voorkomen.

Steunouder Nederland

Steunouder Nederland is een netwerkorganisatie die zich inzet voor voldoende steun voor elke ouder. Dit bereiken we door het opzetten van de werkwijze Steunouder binnen het sociaal domein van zoveel mogelijk gemeenten. We gaan de samenwerking aan met gemeenten of sociaalwerkorganisaties die binnen die gemeenten actief zijn. Elke deelnemende gemeente heeft een of meer steunoudercoördinatoren die we ondersteunen bij de opstart en implementatie. Met een landelijk platform bieden we de mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen. We bewaken de kwaliteit van de uitvoering en ontwikkelen de werkwijze Steunouder door.

Steunouder wordt op dit moment uitgevoerd in 16 gemeenten door 13 professionele (welzijns)organisaties. De deelname aan het groeiprogramma van het Oranje Fonds biedt ons extra ruimte om te groeien en meer ouders en kinderen van Steunouder te laten profiteren. Daarop willen we ook onze communicatie richten.

Enthousiast?

We zijn op zoek naar een zzp-er/freelancer die helpt om Steunouder beter op de kaart te zetten.

Wat houdt het werk in?

Je werkt nauw samen met Maria Wassink, directeur van Steunouder NL en initiatiefnemer.

Jouw taken zijn:

  • Het bijhouden van www.steunouder.nl
  • De nieuwsbrief van Steunouder NL opmaken (MailerLite)
  • Het opmaken en aanpassen van pr-materialen
  • Activiteiten genereren op social media
  • Nieuwe pr-wegen ontdekken en realiseren

Wat bieden wij jou?

We zijn een kleine organisatie met korte lijnen en vrijheid tot eigen initiatieven binnen onze missie. We hebben voor de periode 01-07-2019 tot 01-04-2020 260 uur beschikbaar à € 50,- incl. btw 21%.

Wat vragen we?

  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Ervaring met InDesign
  • Affiniteit met social media
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift
  • Tenminste een afgeronde HBO-opleiding

Heb je zin om Steunouder beter in beeld te brengen? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 3 juni 2019 naar info@steunouder.nl t.a.v. Maria Wassink

Wil je meer informatie?

Kijk op www.steunouder.nl of neem contact op met Maria Wassink, 06 1807 2623