Terug naar overzicht
± 0 min

Bestuurslid voor Steunouder gezocht

Steunouder Nederland is op zoek naar een bestuurder die affiniteit heeft met Steunouder en onze passie deelt om onze werkwijze te verspreiden bij maatschappelijke organisaties in gemeenten en regio's. We zoeken iemand die meedenkt, bij voorkeur een breed netwerk heeft, maar vooral ook lol heeft om samen met ons mee te denken hoe we dit innovatieve idee verder kunnen uitrollen door het land.

Zoals steunouders een steuntje in de rug zijn voor ouders in een kwetsbare situatie organiseren wij landelijk een steuntje in de rug voor organisaties die Steunouder uitvoeren.

Bent u op zoek naar:

  • een nieuwe uitdaging waarbij u uw kennis en ervaring kunt inzetten
  • een zinvolle tijdsbesteding voor een maatschappelijk initiatief
  • een mogelijkheid om bestuurlijke ervaring op te doen en uw competenties uit te breiden

Heeft u tenminste een HBO werk- en denkniveau? En vindt u het leuk om vanuit beleid en toezicht mee te werken aan de groei van onze netwerkorganisatie? Dan is deze bestuursfunctie iets voor u!

Wat zijn Steunouders?

Steunouders zijn getrainde vrijwilligers die met een zekere regelmaat een kind opvangen van ouders in een kwetsbare situatie. Steunouder biedt het kind een aanvullend “thuis” en ontlast daarmee de ouder hetgeen hun draagkracht vergroot. Steunouder is een vorm van informele zorg.

Huidige stand van zaken Steunouder

Steunouder wordt uitgevoerd door 11 welzijns- en dienstverlenende organisaties die in totaal 14 gemeenten beslaan. We nemen deel aan het groeiprogramma van het Oranje Fonds. De inhoudelijke en financiële ondersteuning, die hiermee gepaard gaat, biedt ruimte om onze groeiambities waar te maken.

Bestuur

Steunouder Nederland is een netwerkorganisatie. De aansturing is in handen van de directeur. Op dit moment zijn wij met vier bestuursleden. Vanwege het beëindigen van de zittingstermijn van een van de bestuursleden zijn we op zoek naar een nieuw algemeen bestuurslid. We vergaderen doorgaans 's avonds, één keer per kwartaal in Utrecht.

Interesse?

We komen graag in contact met mensen die geïnteresseerd zijn. Mocht u iemand in uw netwerk kennen die mogelijk geïnteresseerd is, laat het ons weten en schroom niet om onze oproep in uw eigen netwerk uit te zetten.

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Anton Barske, voorzitter, 06 51074880, anton.c.barske@gmail.com