Terug naar overzicht
± 0 min

Steunouder gestart in Venlo en Zwartewaterland

De twee nieuwe locaties voor Steunouder zijn bij de gemeente Zwartewaterland en Wel.kom in Venlo.

Steunouder in Venlo

De steunoudercoördinator in Venlo is Nelly Esquivel, “Ik woon in Venlo en ben moeder van twee dochters. Beiden zijn inmiddels het huis uit voor hun studie. Van 2008-2017 werkte ik bij Humanitas als ‘coördinator vrijwilligers’ bij “Gezin in Balans”, met als doelgroep ex- en gedetineerde ouders. Het project “Steunouder Venlo” bij de Stichting Wel.kom sluit mooi aan bij deze ervaring.

De gezinnen waar ik vroeger indirect mee te maken had, hadden nauwelijks een netwerk. De kinderen misten soms een opa of oma waar ze even terecht konden. Dat viel me toen al op. Vandaar dat ik helemaal achter Steunouder sta.

Ik kom uit Chili en buiten ons gezin hadden we geen familie hier. In mijn jonge jaren heb ik ook ervaren hoe fijn het was om af en toe naar de buurvrouw te kunnen gaan, even iemand buiten ons gezin om even een andere sfeer, cultuur, te kunnen proeven.”

Steunouder in Zwartewaterland

Aukje van den Arend is de steunoudercoördinator in Zwartewaterland. “Ik werk bij de gemeente Zwartewaterland als preventiemedewerker. Ik vind het geweldig om de coördinator te mogen zijn voor Steunouder. Het is zo mooi om te merken dat er mensen zijn die ruimte in hun hart en huis hebben, om iets voor een ander te betekenen. En dat andere mensen het nodig hebben, dat deze steunouders er een bepaalde periode in hun leven voor ze zijn. Juist in deze maatschappij waarin iedereen het zo druk heeft, vind ik het mooi om te zien hoe steunouders zich openstellen voor een ander. Ik vind dit ontzettend positief en mag daar graag de ondersteuning in bieden die ervoor nodig is om steunouders en vraagouders aan elkaar te verbinden.”