Terug naar overzicht

Steun voor pleegouders

Samen met het Overijsselse Trias Jeugdhulp heeft Steunouder het project Steun voor pleegouders geïnitieerd. Gedurende drie jaar is er ruimte om zestig pleegouders met een steunouder een steuntje in de rug te bieden waardoor zij ruimte hebben om even op adem te komen, aandacht te geven aan hun andere kinderen of iets voor zichzelf te doen. Steun voor pleegouders richt zich voor pleegouders uit het werkgebied van Trias en wordt gefinancierd door het Oranje Fonds binnen het programma vrijwillige zorg in het gezin.

Steunouders voor pleegouders

In het project verbreden we de werkwijze van Steunouder door dit ook toe te passen bij pleegouders. Steunouders worden vaak preventief ingezet om zwaardere zorg te voorkomen. Bij Steun voor pleegouders beogen we een steunstructuur op te zetten voor het pleegkind en het pleeggezin. Daarmee willen we het aantal doorplaatsingen en afgebroken plaatsingen verminderen. Trias zet zich in voor implementatie van deze combinatie binnen haar werkgebied en we hopen dat andere gemeenten en jeugdhulpregio’s het voorbeeld zullen volgen.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen over de inhoud van het project of wil je je aanmelden als pleegouder of steunouder? Neem dan contact op met Marjan Holthuis 06-15829914 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag) steunvoorpleegouders@steunouder.nl.

Lees ook het ervaringsverhaal van een alleenstaande pleegmoeder.