Terug naar overzicht

Informele steun voor elk gezin - campagneweek 17 t/m 24 november

Steunouder biedt, alweer tien jaar, informele steun aan ouders en kinderen die dat nodig hebben. Coördinatoren door het hele land maken matches tussen steunouders en vraaggezinnen, zodat er lucht en meer veerkracht ontstaat bij gezinnen in de knel. 

De beweging van informele steun is uitgegroeid tot een formule die naast en in aanvulling op formele zorg staat. Om informele steun nog meer onder de aandacht te brengen vormt Steunouder Nederland sinds 2019 met Samen Oplopen, Buurtgezinnen en Home-Start het Collectief informele steun kind & gezin.
 
Op 17 november 2022 start de campagneweek Informele steun voor elk gezin! Het Collectief vraagt de komende tijd aandacht voor de gedeelde droom: over vijf jaar zijn we door heel het land bekend en in alle gemeenten aanwezig met informele gezinssteun door vrijwilligers, voor ouders die daar behoefte aan hebben.
 
Waarom we informele steun zo waardevol vinden en hoe we dit samen in gemeenten kunnen organiseren, lees je in deze wegwijzer op de website van het Collectief. 
Tijdens de campagneweek en daarna introduceren we op verschillende manieren uitleg over de 4 initiatieven.
 
Volgen?
Het Collectief deelt nieuws op de LinkedIn-pagina. Vanzelf de berichten in je tijdlijn ontvangen? Volg de pagina Collectief informele steun kind & gezin.