Terug naar overzicht

Informatieavonden Noord-Veluwe over steun- en pleegouders

Gemeentes in de regio Noord-Veluwe zijn op zoek naar gezinnen die extra liefde en aandacht willen geven aan één (of meer) kinderen uit een ander gezin. Iets voor jou? Ze organiseren in november twee informatieavonden om te vertellen over de laagdrempelige manier waarop gezinnen geholpen kunnen worden door steun- en pleegouders. 

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms speelt er zoveel in een gezin dat kinderen daar last van krijgen. Een steuntje in de rug is dan meer dan welkom. Als steungezin biedt je zo'n steuntje in de rug bieden door bijvoorbeeld een maaltijd te verzorgen of een middag in de week een kind uit school op te vangen. Soms zijn er situaties waarin kinderen niet meer thuis blijven wonen. Dan zoekt men een pleeggezin, waar de kinderen met vaste opvoeders veilig kunnen opgroeien en de juiste begeleiding krijgen.

Informatieavond

Voel jij ervoor om een kind een stabiele leefsituatie, warmte en veiligheid te bieden? En ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Wees van harte welkom op een van de informatieavonden:

  • Woensdag 13 november om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).

         Harderwijk, De Kiekmure, Tesselschadelaan 1

  • Woensdag 25 november om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).

         Oldebroek, gemeentehuis, Raadhuisplein 1

Aanmelden via www.oldebroek.nl/plekjevrij.